семінар « Громадянське представництво. Місцеві бюджети та доходи від добування корисних копалин »

16 серпня 2016 року на вул. Незалежності, 2, в приміщенні Краєзнавчого музею, відбувся семінар « Громадянське представництво. Місцеві бюджети та доходи від добування корисних копалин ».
     Ініціатива прозорості видобувних галузей, або ІПВГ – це глобальний стандарт управління нафтовими, газовими та мінеральними ресурсами країни, який упроваджує уряд у співпраці з приватними компаніями та громадянським суспільством.

     Країни, які впроваджують ІПВГ, - а таких 51 – оприлюднюють інформацію про податкові платежі, ліцензії, контракти, виробництво та інші ключові питання, які стосуються видобутку природних ресурсів.

     Ці дані розкриваються через звіти ІПВГ, які дозволяють зробити незалежну звірку платежів компаній та доходів державного бюджету, пов’язаних із розробкою природних ресурсів. Компанії та уряди повинні розкривати інформацію щодо платежів за використання природних ресурсів, а використання цих надходжень має йти на користь громадян.

     ІПВГ робить внесок у прозоре управління природними ресурсами України для захисту народного спадку, якими є викопні багатства України. Ця прозорість сприяє розвиткові демократії через більше залучення громадян до участі у справах загальнодержавного значення та подоланню корупції.

     Саме тому важливо, щоби багатства, одержані завдяки природним ресурсам, використовувалися для економічного зростання та соціального розвитку України. Прибутки від добування корисних копалин потрібно спрямовувати в першу чергу, на розбудову інфраструктури в місцевих громадах та освіту населення.

     Захід організовано Центром Соціальних Служб для сім’ї дітей та молоді та Єдиним Центром допомоги внутрішньо переміщеним особам, в рамках проекту « Зміцнення місцевої фінансової ініціативи ( ЗМФІ – II ) впровадження » у частині надання допомоги в реалізації компоненту « Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні », який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку ( USAID).